Select Page

Ontstaan Van Deze Site

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in goede verhalen.
Of dat nu in boeken was of verteld werd door mensen om mij heen of op TV. Als een verhaal op een goede manier wordt verteld, weet mij dat meestal wel te raken. 

Daarbij vind ik het erg belangrijk HOE een verhaal wordt verteld.
Dat maakt of breekt de boodschap, is mijn vaste overtuiging.

Er Was Eens, Lang Geleden …

… een jongetje dat door de week elke dag naar school ging …

 

Frustratie in het klaslokaal

Op school al was ik soms gefrustreerd door de manier waarop iets werd uitgelegd. Ik snapte altijd uiteindelijk de lesstof wel, maar begreep soms niet waarom dat zo onhandig en werd gepresenteerd door de leerkracht.

Prettig leren begint bij voldoende overzicht

Juist structuur helpt enorm om iets nieuws te leren, om er overzicht over te krijgen. Ik kon dat in die tijd nog niet zo goed onder woorden brengen, maar voelde al wel dat het beter kon of misschien zelfs wel moest.

Werken in Communicatie

Later ben ik gaan werken in de journalistiek en de grafische industrie. Daar deed ik veel ervaring op in communiceren.

Ik leerde hoe een verhaal zo kan worden geschreven en vorm gegeven, dat het EN lekker leest EN de boodschap goed overbrengt. 

 

Video's maken en NLP

Later ben ik video’s gaan maken. Ik volgde camera cursussen, en leerde video digitaal monteren in Final Cut Pro en Motion. Op persoonlijk vlak leerde ik veel in NLP. Vooral hoe effectief woordgebruik en een soms onbewuste structuur enorm kunnen helpen in elke communicatie.

Opkomst internet en e-learning

Met de opkomst van internet, ging ik steeds meer online leren. Ik kocht veel e-books en video lessen en ook als ik in mijn werk weleens vragen had, of even wat inspiratie op wilde doen, wist ik altijd wel een passend antwoord of een mooie grafische oplossing in vormgeving online te vinden.

Oude schoolfrustratie stak weer op

Ook hier kwam soms de oude schoolfrustratie weer om de hoek kijken. Bestaande programma’s leken toch nog vaak iets belangrijks over het hoofd te zien, ook hier miste ik in veel gevallen namelijk structuur en overzicht. Dus maakte ik zelf plannen om dat beter te gaan doen …

Toegankelijk en interessant

Ik begon na te denken en de plannen vorm te geven, het werd steeds concreter. Er werden schetsen gemaakt van een nieuwe manier van informatie overbrengen. Toegankelijk, helder, visueel interessant en vooral voor iedereen begrijpelijk en prettig om te kunnen ‘consumeren’.

Het Toeval Hielp Een Handje

Het toeval hielp een handje, want juist in die tijd ontdekte ik hoe in Dante’s Inferno een vaste structuur van 9 lessen werd gebruikt bij het schrijven van het verhaal. Omdat deze lessen ‘canto’ worden genoemd, was in verband met educatie dus direct de naam Educanto geboren. Het idee van telkens 9 lessen werd blijvend.

 

Dat Jongetje Van Toen Nodigt Nu Uit 

Ik nodig iedereen uit om op deze website verder op zoek te gaan.

Daarbij ben ik er van overtuigd dat iedereen kan 
vinden wat er wordt gezocht, of wat kennelijk
op dit moment gevonden moet worden.

Er is al een flink aantal programma’s;
er wordt dagelijks aan gewerkt om dit verder uit te breiden. 

 Heel veel plezier en alvast bedankt!